Kom til reception på Valdemars Slot på Tåsinge den 4. november kl. 14.00-16.30

Niels Anton Christensen

Anledningen er udgivelsen af Birgit Kristiansens bog: Kære mor. Har det godt. Send flere Penge. Bogen bygger på dagbøger af Niels Anton Christensen, en dansker fra Vendsyssel, som for 60 år siden rejste til Australien efter at have læst en artikel i Familiejournalen om krokodillejagt. Det ville han også prøve.

Han arbejdede dog først som frugtplukker og kaninjæger, men senere lykkedes det ham at komme nordpå  og jage krokodiller. Han og hans venner ligger angiveligt til grund for persontyperne i filmen Crocodile Dundee. Desværre for Niels Anton blev krokodillerne fredet, og han tog derfor en afstikker til New Zealand, hvor han ernærede sig ved dels slagteriarbejde og dels som hjortejæger.

Men også det havde en ende, og han tog tilbage til Australien og bosatte sig i en hytte i nærheden af Palmerston, hvor han tog forskelligt forefaldende arbejde. Han brændte dog stadig for jagt, og alle trofæer blev sendt hjem til forældrene i Års. Antallet af disse blev efterhånden for voldsomt for dem, og de indgår nu i den store trofæsamling på Valdemars Slot.

I mange år nærede han et stort ønske om at skrive en bog om sit liv, men han evnede ikke at sætte sig ned og få de mange fortællinger til at hænge sammen. Derfor fik han sin grandkusine, som i mange år også havde været hans penneven, til at hjælpe sig med at skrive. Det blev et fint, men kortvarigt samarbejde, da Niels Anton døde på sygehuset i Darwin sidste år af akut leukæmi kort efter sin 80 års fødselsdag. Birgit Kristiansen aftalte med Niels Antons søster, Alice Petersen, at de sammen skulle færdiggøre bogen med hjælp fra Niels Antons mangeårige veninde Eva Jensen og Jens Foldager fra Dansk Safariklub.

Bogen udgives på forlaget Nordpress den 1. november og præsenteres altså ved en festlig reception på Valdemars Slot den 4. november, kl. 14.00. I indbydes hermed til at deltage.

Niels Anton Christensen
Kære mor, Har det godt. Send flere patroner…