Mit Eventyr i New Zealand

Af Kåre Toft Sørensen, 2017.
Se fotogalleri nederst på siden.

Tidlig morgen ankom jeg til Auckland, NZ. Jeg var sulten og ville gerne have noget at spise, så jeg fandt et supermarked, hvor jeg kunne købe lidt morgenmad. Det var her, jeg for første gang oplevede New Zealands gæstfrihed. ”Hej, hvordan går det… Hvor er du fra… Velkommen til New Zealand… Nyd det!”. Det var bare en brøkdel af det, som jeg blev mødt med hos kassedamen. Det er en lille ting, men når man er fremmed i et nyt land, så kan disse små øjeblikke sikre et smil på læben resten af din dag.

Efter bare to dage havde jeg allerede fundet et værelse, hvor jeg kunne bo, og her mødte jeg Agustin fra Uruguay. Vi klingede sammen lige fra starten, og han vidste mig de interessante steder i Byen (Hamilton), hvor vi boede. Der gik ikke længe, før vi havde etableret ”Weekend-trips”, hvor vi hver weekend fandt en oplevelsesværdig destination, som vi besøgte. Det var en fantastisk måde at opleve New Zealands natur på, da man tit også kom steder, som ikke var ”overturistet”. Vi kunne dog kun rejse rundt i weekenderne, da jeg også havde et studie at passe på Wintec – Waikato Institute of Technology.

Jeg studerede musik på Wintec, både Wintec, musikvalget og ikke mindst menneskerne viste sig at være et super valg. Alle lige fra medstuderende til alle lærere tog én i hånden og viste dig rundt. Udover det faglige skolearbejde, var jeg også rejst til New Zealand for at lære kulturen at kende, få venner og ikke mindst oplevelser for livet. Set fra mit perspektiv, så kan jeg kun sammenligne det med et vidunderligt international efterskoleophold. Du lever ”her og nu” i din egen osteklokke med nye venner.

Det varede ikke længe, før jeg flyttede ind i et hus sammen med nogle venner fra min skole. Det var her jeg virkelig følte den New Zealandske kultur og stoltheden af at være ”Kiwi” (indfødt New Zealænder).
Gennem oplevelser og fortællinger lærte jeg om madkultur, natur, rugby og fik et kendskab til M𝑎̅ori-kulturens spirituelle ritualer og traditioner. De ville have, at jeg skulle opleve alle deres stoltheder, hvilket jeg var meget beæret over.

Jeg skal tilbringe min sidste tid her med at rejse rundt i hele landet i en autocamper, hvor jeg virkelig kan komme rundt i New Zealand og suge alt den fantastiske natur, alle de søde mennesker og alt det gode vejr til mig. Mest af alt vænne mig til julestemning på stranden.

Cheers!